بنابراين گزارش از سوي استانهاي کشور پروندههاي مختلفي به منظور ثبت در فهرست ملي ارائه شد.
در ميان پروندههاي ارسال شده از سوي ادارات کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري، ابنيه، قلاع تاريخي، قنات، بافت تاريخي، ميراث طبيعي و صنايعدستي نيز ديده ميشد.
به گفته دفتر ثبت آثار و احياء ميراث معنوي و طبيعي 15 پرونده مربوط به رشتههاي مختلف صنايعدستي با هدف ثبت در فهرست ميراث ناملموس(معنوي) از سوي استانهاي مختلف کشور گردآوري شد.
در دومين همايش ثبت ملي 14 پرونده که مربوط به 14 رشته صنايعدستي بودند، امکان ثبت در فهرست ملي ميراث ناملموس را به دست آورند.
اين گزارش حاکي از آن است که چادرشب بافي گيلان، چيغ بافي و گليم بافي کرمانشاه، مهارت ساخت چنگ سنتي، زره بافي، پن بافي و موج بافي قزوين، سوزندوزي بلوچ، سفال کلپورگان و زيور آلات سيستان و بلوچستان، عبا بافي بوشهر، پرورش کرم ابريشم(ابريشم کشي و ابريشم بافي مازندران) و مهارت سنتي فيروزه کوبي و نقاشي لاکي(پاپيه ماشه) اصفهان، 14 پرونده ثبتي صنايعدستي در دومين همايش ملي ثبت هستند.
همچنين پرونده فرش ترکمن نيز تأييد اوليه ثبت را دريافت کرد که مقرر شد با تکميل نهايي در همايش بعدي فرصت ثبت در فهرست ميراث ملي را به دست آورد.
در دومين همايش ملي بر ثبت سوزندوزي بلوچ با عنوان مهارتهاي سنتي سوزندوزي بلوچستان و کاربرد کلمه نقاشي لاکي به جاي پاپيه ماشه از سوي کارشناسان و صاحبنظران تأکيد بسياري شد.
111/
انتهای پیام/